Vi er midt i det skønneste forår og sommeren står snart for døren. Det er nu vi skal til at finde grillen frem og nyde de lune aftner på terrassen. I den forbindelse er det både sjovt og lækkert at bevæge sig ud i naturen og finde nogle af de råvarer, som skal på grillen eller serveres som tilbehør til grillmiddagen. Den danske natur bugner netop nu og sommeren over med lækre krydderier, grøntsager og frugter, som kan være med til at gøre dine retter til noget helt særligt og super lækkert. Udnyt derfor de lækkerier, som naturen tilbyder os.
Ideer til rov på grønt
Nogle gode grønne planter at gå på jagt efter i ens umiddelbare nærhed kunne for eksempel være friske brændenælde skud. Lav en lækker pesto med nælderne. Noget andet kunne være lækre ramsløg, som smager fantastisk i grillmarinader, smør og finthakkede over kartoflerne. Ramsløg smager af hvidløg og er super til grillmaden. Hybenroser er ikke kun smukke i salaten, de smager også lækkert parfumeret. Vil du eksperimentere, så prøv at lav din egen hybenrosegin. Lad bladene trække i en ikke for kraftig gin og server din hjemmelavede gin med botanisk tonic og massere af is.
Suppler med grønt når du griller
Det handler om at være god til at supplere med det grønne, når du griller. Grillede æbler er for eksempel fantastiske til svin på grillen. Også friskplukkede bær, som brombær og hindbær er super som supplement til det grillede lam. Ligesom mynte og rabarber også klæder lammet. Har du adgang til store grøntsager, så tøv ikke med at smide dem på grillen. De fleste grøntsager smager helt fantastisk, når de har været en tur over de varme kul og fået den der rigtige grillsmag.
Friske råvarer
Har du ikke i udpræget grad mulighed for at finde eller dyrke egne grøntsager, så kan det være en god ide at undersøge markedet for udbydere af et bredt sortiment af frugt og grønt. Det kan du for eksempel finde på aarstiderne.dk. Vil du gerne læse mere om de madkasser, som du kan bestille hos dem, så kan du klikke her og læse mere om det brede sortiment.
Tænd op i din grill til perfektion
Sommetider kan det virke en smule uoverskueligt at skulle tænde op i grillen for at tilberede sit måltid. Det tager lang tid at få grillen varm og besværet kommer desværre til at overgå resultatet. Derfor kan det være en god ide at sætte sig grundigt ind i optænding af grillen. Det behøver nemlig ikke være så svært at få gang i grillen og tilberede det lækre måltid. Brug derfor noget tid på at læse med her på de gode råd om optænding af grill. Når først du har 100% styr på din optænding, så vil glæden og smagen på din mad langt overskygge den smule tid det tager at få gang i din grill.
Hygge på terrassen
Når først der er styr på råvarerne og optænding af grillen, så kan hyggen begynde. Oplev med friske ingredienser fundet i skoven, ved stranden eller i haven, at din mad vil smage helt fantastisk af sommer og sol. Den kvaltiet der er i at finde sine råvarer, eller i hvert fald en del af dem, ved egen hjælp, er noget helt særligt. Det kræver bare, at du finder lysten og tiden til at nyde forårets og sommerens kulinariske gaver til grillmiddagen.
Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.